;

Logopedisten van Logisch! bieden inkijkje tijdens Open Dag 18 maart

“Het maakt niet uit hoe je communiceert, áls je maar communiceert.” Onder dit motto behandelt Logisch! logopedisch expertisecentrum, onderdeel van de WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep), jaarlijks honderden cliënten. Van een pasgeboren baby’tje dat moeite heeft met drinken tot een oudere mevrouw die hulp zoekt om in contact te blijven met haar omgeving; en van een kind met een achterstand in taalontwikkeling tot cliënten met een dubbele beperking.

Maatwerk

In hun behandelkamer zien de zeven logopedisten van Logisch! cliënten uit alle fasen van het leven voorbij komen. Ivonne Scheer, al ruim 30 jaar logopediste bij WLGroep: “Logopedie helpt bij problemen met spraak, taal, stem, gehoor of eten en drinken. Wij kijken wat cliënten nodig hebben om beter zelfstandig te communiceren en prettig en veilig te eten zodat men zich gelukkiger voelt en meer uit het leven kan halen. Maatwerk is hierbij het sleutelwoord, want elke cliënt is immers uniek. Dit zie je ook terug in ons brede aanbod van behandelingen. Zo maken we bijvoorbeeld een speciaal plaatjes-aanwijs-boek voor iemand die moeite heeft met spreken, doen we eetobservaties bij mensen met slikproblemen en leren we iemand die motorisch zeer beperkt is om te communiceren via een spraakcomputer met oogbesturing. Deze afwisseling in cliënten en vraagstukken vraagt veel van onze creativiteit en houdt ons werk uitdagend. En dat is precies waarom ik nog elke dag met heel veel plezier naar m’n werk ga.”


Logisch!, hét logopedisch expertisecentrum in West-Friesland, heeft vijf locaties. Iedereen van 0 - 100+, zowel cliënten van WLGroep als mensen van daarbuiten, kan gebruik maken van de diensten van het expertisecentrum. De logopedisten ontvangen de cliënten in hun praktijk of gaan op huis- of locatiebezoek als dat gewenst is.


Open Dag zaterdag 18 maart

Wil je weten wat het Logisch! voor jou kan betekenen of wil je eens een kijkje nemen in de praktijk? Kom dan naar de Open Dag van WLGroep op zaterdag 18 maart a.s. van 13.00 – 16.30 uur.

De logopedisten zijn deze dag aanwezig op locatie Wognum.

Meer informatie over de Open Dag: LINK: https://www.wlgroep.nl/actueel/agenda/18-maart-open-dag-van-1300-1630-uur

Meer informatie over Logisch!: LINK : https://www.logischcentrum.nl/