;

Over ons

Logisch! is hét logopedisch expertisecentrum in de regio Noord-Holland. In ons centrum hebben we de kennis, kunde en ervaring samengebracht. Door deze brede deskundigheid zijn we bij Logisch! in staat om vrijwel elke logopedische stoornis te behandelen. We hebben verschillende behandellocaties in West-Friesland.

Als je woorden vastzitten of er niet uitkomen zoals je wilt, omdat je moeite hebt met horen, slikken of spreken, dan is er iemand die je verstaat. Iemand die je helpt communiceren, zodat je kunt meedoen als ieder ander. 

 

 

 

Wie zijn wij?

Het team van Logisch! bestaat uit zeven logopedisten. De logopedisten zijn allemaal allround opgeleid en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Naast de allround kennis over de stem-, spraak-, taal-, gehoor- en eet- en drinkproblemen hebben wij de volgende expertise in huis: preverbale logopedie, Oro-myofunctionele therapie (OMFT), behandeling volgens de PROMPT principes, Totale Communicatie, behandeling van stotteren, autisme en communicatie, sensorische informatieverwerking en schisisbehandeling.

Tevens bieden wij gespecialiseerde behandelingen zoals Dierondersteunde Therapie (DOT) en Muzieklogopedie (MULO) wanneer blijkt dat dit van toegevoegde waarde is om communicatie voor specifieke hulpvragen verder te ontwikkelen.

Soms is het van belang om met andere disciplines samen te werken, zoals fysiotherapeuten, speltherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, leerkrachten en andere onderwijsspecialisten, artsen, medisch specialisten, tandartsen en/of orthodontisten.  De logopedisten van Logisch! zien de meerwaarde van deze samenwerking en zijn actief in het opstarten en het behouden van deze contacten.


Afwijkend mondgedrag

Bij afwijkend mondgedrag zien we vaak dat in rust de mond open staat en de tong laag in de mond ligt. Er wordt dan vaker door de mond geademd dan door de neus. Daarnaast gaat het slikken op een verkeerde manier, de tong drukt tegen de tanden aan waardoor het gebit van vorm veranderd.

Meer informatie ontvangen?

Heeft u een dringende vraag? Vul het contactformulier in en wij voorzien u zo spoedig mogelijk van antwoord.