;

Over Logisch!

Logisch! is hét logopedisch expertisecentrum in de regio Noord-Holland. In ons centrum hebben we de kennis, kunde en ervaring samengebracht. Door deze brede deskundigheid zijn we bij Logisch! in staat om vrijwel elke logopedische stoornis te behandelen. Er zijn verschillende vestigingen in West Friesland, onder andere in Hoorn en Enkhuizen.

Als je woorden vastzitten of er niet uitkomen zoals je wilt, omdat je moeite hebt met horen, slikken of spreken, dan is er iemand die je verstaat. Iemand die je helpt communiceren, zodat je kunt meedoen als ieder ander. 

 

Wie zijn wij?

Het team van Logisch! bestaat uit zeven logopedisten. De logopedisten zijn allemaal allround opgeleid en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Naast de allround kennis over de stem-, spraak-, taal-, gehoor- en eet- en drinkproblemen hebben wij de volgende expertise in huis: preverbale logopedie, Oro-myofunctionele therapie (OMFT), behandeling volgens de PROMPT principes, Totale Communicatie, behandeling van stotteren, autisme en communicatie, sensorische informatieverwerking en schisisbehandeling.

Tevens bieden wij gespecialiseerde behandelingen zoals Dierondersteunde Therapie (DOT). Wanneer blijkt dat dit van toegevoegde waarde is om communicatie voor specifieke hulpvragen verder te ontwikkelen.

Soms is het van belang om met andere disciplines samen te werken, zoals fysiotherapeuten, speltherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, leerkrachten en andere onderwijsspecialisten, artsen, medisch specialisten, tandartsen en/of orthodontisten.  De logopedisten van Logisch! zien de meerwaarde van deze samenwerking en zijn actief in het opstarten en het behouden van deze contacten.

Veelgestelde vragen

Wat doet de logopedist?

Tijdens de eerste afspraak wordt met u besproken wat de invloed van de stoornis is op het dagelijks leven. Vervolgens vindt uitgebreid onderzoek plaats en wordt dit met u besproken, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Daarnaast geven wij ook adviezen en voorlichting. Onze logopedisten coachen en begeleiden ouders en/of verzorgers om hen bij de behandelingen te betrekken. Het is de bedoeling dat de oefeningen die de cliënt mee krijgt thuis geoefend worden.

Hoe lang duurt een logopedische behandeling?

Een logopedische behandeling duurt 25 minuten.

Behandeling van eten en drinken bij jonge kinderen (jonger dan 2 jaar) en behandeling van stotteren duren 50 minuten.

Alle veelgestelde vragen

Meer informatie ontvangen?

Heeft u een dringende vraag? Vul het contactformulier in en wij voorzien u zo spoedig mogelijk van antwoord. 

Wilt u dat wij contact met u opnemen?

Het kan zijn dat u belt terwijl wij behandelen. Spreek dan gerust uw contactgegevens in en we bellen zo snel mogelijk terug.

U kunt uiteraard ook een bericht achterlaten onderaan deze pagina.